X

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, όχι εμείς

Δεν εγκαταλείπουμε την Ελλάδα, διεμήνυσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών. Με το δημοψήφισμα «υποχώρησε το έδαφος από κάτω μας», τόνισε ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ.

Ant1news



Αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης άφησε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Καζιμίρ, μετά το πέρας της δεύτερης (άτυπης) συνεδρίασης του Eurogroup.

«Η Ελλάδα αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, όχι εμείς», έγραψε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών στο twitter και πρόσθεσε ότι «το δεύτερο πρόγραμμα θα λήξει την Τρίτη, το οποίο δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε την Ελλάδα».

«Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι ευχάριστη. Επαναλαμβάνω ότι αφορά όλες τις 19 χώρες της ευρωζώνης και θα επιδιώξουμε τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του ευρώ», έγραψε o Καζιμίρ σε δεύτερο tweet.







Από πλευράς του, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, σε δηλώσεις του μετά το Eurogroup, είπε ότι με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος «υποχώρησε το έδαφος από κάτω μας». «Η κρίση έχει αρχίσει», πρόσθεσε ο Νούναν, ενώ αναφερόμενος στο όριο της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA, ανέφερε ότι «δεν γνωρίζουμε» αν θα αυξηθεί. Όπως είπε, αυτό θα γίνει γνωστό αργά την Κυριακή ή πιθανώς το πρωί της Δευτέρας.

«Η Δευτέρα μπορεί να είναι αργία για τις τράπεζες», προειδοποίησε ο Νούναν.