X

Δεν θα λειτουργούν τα ΑΤΜ την Δευτέρα

Τεράστιες ουρές σε όσα ΑΤΜ ακόμη έχουν χρήματα. Ουρές και στα ΑΤΜ του αεροδρομίου. Γιατί δεν αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο τα ΑΤΜ ως το μεσημέρι.

Ant1news

Η ανάγκη για τεχνικές παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό δίκτυο των τραπεζών, ώστε να εφαρμοστεί η επιβολή του ημερήσιου ορίου αναλήψεων ανά πρόσωπο ανά τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και η - κατά το δυνατόν - διευκόλυνση ανεφοδιασμού των μηχανημάτων με χρήματα, δεδομένου ότι τα περισσότερα απο αυτά έχουν "αδειάσει" απο νωρίς σήμερα, αν όχι απο χθες, οδηγεί τις αρχές, σύμφωνα με το Reuters, να αποφασίσουν την μη λειτουργία των ΑΤΜ την Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι.

Σε όλη την επικράτεια, σε όποια ΑΤΜ υπάρχουν ακόμη χρήματα, έχουν σχηματιστεί, ειδικά απο το απόγευμα και ύστερα τεράστιες ουρές, χωρίς να υπάρχουν ωστόσο ιδιαίτερες εντάσεις. 

Ενδειτικές της κατάστασης που επικρατεί, φωτογραφίες που αναρτούν στο διαδίκτυο χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πλέον χαρακτηριστικές αυτές απο την Λάρισα, την Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα, αλλά και αρκετές απο ΑΤΜ τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας.

Η μη λειτουργία των ΑΤΜ την Δευτέρα, πρόκειται για ένα απο τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πλέγμα μέτρων για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μετά την σημερινή απόφαση της ΕΚΤ.

Τεράστιες ουρές, απο υπαλλήλους και ταξιδιώτες Έλληνες και ξένουν, σχηματίζονται και στα ΑΤΜ που υπάρχουν στο Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Το ημερήσιο όριο αναλήψεων απο τα ΑΤΜ αναμένεται να οριστεί στα 60 ευρώ. Δεδομένο θεωρείται ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές μέχρι και τις 6 Ιουλίου, δηλαδή μέχρι και μία εργάσιμη ημέρα μετά απο την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του, είναι διασφαλισμένες τόσο οι καταθέσεις στις τράπεζες όσο και η καταβολή μισθών και συντάξεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση υπέβαλλε νέο αίτημα προς τους δανειστές για ολιγόημερη παράταση του προγράμματος, που θα επιτρέψει την διατήρηση και αύξηση του ορίου του ELA, δίνοντας ανάσα ρευστότητας καθ΄ οδόν και μετά απο το δημοψήφισμα.