X

Capital controls: Tι θα γίνει με τις συντάξεις

Διευκρινίσεις από κυβερνητικές πηγές για την καταβολή των συντάξεων.

Ant1news

Με δεδομένο ότι από σήμερα μέχρι και τις 6 Ιουλίου οι τράπεζες θα είναι κλειστές διευκρινίζεται, σχετικά με τις συντάξεις, ότι :

- Θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς και εξαιρούνται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών. Ωστόσο, οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο. 

Μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν κάποια υποκαταστήματα των τραπεζών σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου οι συνταξιούχοι να λάβουν ακόμη και ολόκληρη τη σύνταξή τους.

«Τα χρήματα των συντάξεων είναι εξασφαλισμένα. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο Πρωινό ΑΝΤ1. 

«Όπου έχουμε ταχυδρομικές διευθύνσεις, θα είναι τα ΕΛΤΑ. Όπου δεν έχουμε ταχυδρομικές διευθύνσεις, θα ανοίξουμε συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών και ο κόσμος να αισθάνεται ήσυχος ότι τα χρήματα υπάρχουν. Θα ανοίξουν σήμερα μετά το μεσημέρι», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

 

 

Για τους μισθούς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν οτι οι  μισθοί που καταβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν έχουν κανένα πρόβλημα.