X

Τι προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Κυριακής η ΠΝΠ για την επιτάχυνση των προθεσμιών για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ant1news

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μετά την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε προηγουμένως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ΠΝΠ επικαλείται την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος για την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να ρυθμίστεί η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος, την Κυριακή 5/7/2015, σε ιδιαίτερα σύντομες χρονικές προθεσμίες, ώστε ο ελληνικός λαός να τοποθετηθεί επί του εθνικού θέματος, χωρίς να παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα, πριος βλάβη της εθνικής οικονομίας και τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 διεξάγεται αυτοδικαίως στα ίδια εκλογικά τμήματα, με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών και κατά παρέκκλιση της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 55 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012 (Α 57), με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και με τους ίδιους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι ετεροδημότες εκλογείς ψηφίζουν στα κοινά εκλογικά τμήματα.

Για το διορισμό και την ενημέρωση των διοριζόμενων στις εφορευτικές επιτροπές, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφασης.

Κατεβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου