X

Capital controls: Tι ισχύει για αγορές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες

Διευκρινίσεις και για αγορές με προπληρωμένες κάρτες (pre-paid).

Ant1news


Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση με την Τράπεζα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την εξαήμερη τραπεζική αργία και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί. 

Για ανάληψη μετρητών με την πιστωτική κάρτα ισχύει το όριο των 60 ευρώ την ημέρα.  Η συναλλαγή αυτή επιβαρύνεται με το επιτόκιο και προμήθεια που ορίζονται από τη σύμβαση με την Τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

Επίσης, οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα. 

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται κανονικά. Για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα ισχύει ό,τι και για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

Σε ο,τι αφορά τις προπληρωμένες κάρτες (pre-paid), οι πληρωμές θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες.