X

Συνωστισμός έξω από τα ΑΤΜ (βίντεο)

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα υποκαταστήματα που θα εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν πιστωτική. Περίπου στις 12:00 ανοίγουν τα ΑΤΜ.

Ant1news



Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί και σήμερα από το πρωί έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών, με χιλιάδες πολίτες να προσπαθούν να εφοδιαστούν με μετρητά, μετά το κλείσιμο των τραπεζών αυτή την εβδομάδα και την επιβολή capital controls.

Από τα ξημερώματα πολλοί πολίτες έχουν στηθεί έξω από τις τράπεζες, επιδιώκοντας να λάβουν ορισμένα από τα χρήματά τους, προκειμένου να περάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πολλοί εξ αυτών είναι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα και θέλουν να ενημερωθούν για το πώς θα λάβουν τη σύνταξή τους, δεδομένου ότι είναι κλειστές οι τράπεζες. Σε σχέση με την καταβολή των συντάξεων, πάντως, όπως διευκρινίστηκε από κυβερνητικές πηγές «εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας».

Μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν κάποια υποκαταστήματα των τραπεζών σήμερα το μεσημέρι σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι συνταξιούχοι να λάβουν ολόκληρη τη σύνταξή τους. «Τα χρήματα των συντάξεων είναι εξασφαλισμένα. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο Πρωινό ΑΝΤ1. 

«Όπου έχουμε ταχυδρομικές διευθύνσεις, θα είναι τα ΕΛΤΑ. Όπου δεν έχουμε ταχυδρομικές διευθύνσεις, θα ανοίξουμε συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών και ο κόσμος να αισθάνεται ήσυχος ότι τα χρήματα υπάρχουν. Θα ανοίξουν σήμερα μετά το μεσημέρι», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.



Σημειώνεται ότι περίπου στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να λειτουργήσουν τα ΑΤΜ των τραπεζών, με όριο 60 ευρώ ανά κάρτα, ενώ λόγω του αυξημένου πλήθους έξω από πολλά ΑΤΜ, η αστυνομία κάνει περιπολίες, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα βενζινάδικα, ορισμένα από τα οποία άδειασαν την Κυριακή από βενζίνη.