X

Τι θα γίνει τελικά με τις συντάξεις

Το μεσημέρι θα γίνει γνωστός ο τρόπος καταβολής των συντάξεων. Τι θα ισχύει για τους συνταξιούχους που δεν έχουν πιστωτική κάρτα. Κανονικά οι συντάξεις του ΙΚΑ από τα ΕΛΤΑ.

Ant1news



Μέχρι τις 16.00 σήμερα θα ανακοινωθεί ο τρόπος καταβολής των συντάξεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενημερώσει τους συνταξιούχους που αγωνιούν για το πως θα λάβουν τη σύνταξή του μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls. 

Kυβερνητικές πηγές έχουν κάνει γνωστό από τα ξημερώματα ότι oι συντάξεις «θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς» και πως «εξαιρούνται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών».

Σήμερα το μεσημέρι, μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν κάποια υποκαταστήματα των τραπεζών σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι συνταξιούχοι να λάβουν ολόκληρη τη σύνταξή τους. Τα υποκαταστήματα αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ αναμένονται να γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο, δηλαδή 60 ευρώ ανά κάρτα.

«Τα χρήματα των συντάξεων είναι εξασφαλισμένα. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο Πρωινό ΑΝΤ1.

«Όπου έχουμε ταχυδρομικές διευθύνσεις, θα είναι τα ΕΛΤΑ. Όπου δεν έχουμε ταχυδρομικές διευθύνσεις, θα ανοίξουμε συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών και ο κόσμος να αισθάνεται ήσυχος ότι τα χρήματα υπάρχουν. Θα ανοίξουν σήμερα μετά το μεσημέρι», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες πολλοί συνταξιούχοι στήθηκαν στις ουρές έξω από τις τράπεζες για να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους. Πολλοί εξ αυτών ήταν συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα.

 

 

Ανακοίνωση των ΕΛ. ΤΑ.

Tα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν την κανονική πληρωμή, σε όλη την χώρα, των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ και αφορούν δικαιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα ΕΛΤΑ. Τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες, εκτός των τραπεζικών συναλλαγών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Eurobank.

Στην ιστοσελίδα www.elta.gr μπορείται να αναζητείσετε τον πίνακα των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 20.30’.