X

Νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου

Είναι η δεύτερη γυναίκα δικαστής που καταλαμβάνει τη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά τη Ρένα Ασημακοπούλου.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου είναι η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η προαγωγή της αποφασίστηκε ομόφωνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Είναι η δεύτερη γυναίκα δικαστής που καταλαμβάνει τη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά τη Ρένα Ασημακοπούλου. Η κάλυψη της θέσης του πρόεδρου του Αρείου Πάγου έγινε χθες, καθώς αύριο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος και λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος  της ερχόμενης Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων,  την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κ.λπ.

Η κα Θάνου θα είναι και η πρόεδρος του Εκλογοδικείου ως η αρχαιότερη εκ των αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Σε προσεχή συνεδρίαση θα αποφασιστεί ποιοι θα προαχθούν στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς αύριο αποχωρούν ο Πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος και ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Αγγελάρας.