X

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα μειωθεί το όριο των 60 ευρώ στις αναλήψεις

Αναζήτησαν τρόπους για διευκόλυνση των συνταξιούχων Βαρουφάκης και τραπεζίτες. Διαψεύδει το υπουργείο τις φήμες για τη μείωση των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ.

Ant1news

Διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών τη μείωση του ημερήσιου ορίου ανάληψης από τα 60 ευρώ. "Δεν τίθεται τέτοιο θέμα" είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ερωτώμενοι οι τραπεζίτες εάν ισχύει η μείωση του ορίου ανάληψης το διέψευσαν και εκείνοι, ενώ είπαν ότι η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών αφορούσε τους συνταξιούχους.

Όπως τόνισαν, ψάχνουν τρόπο, ώστε οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτες, να μπορούν να λάβουν από τα γκισέ των τραπεζών ένα παραπάνω ποσό, για να μην ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση.

Στη σύσκεψη, υπό τον Γιάννη Βαρουφάκη, μετείχαν οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Μεταξύ των παραπάνω φαίνεται ότι συζητήθηκε και η ομαλή ροή των πληρωμών στην αγορά, ώστε να μην υπάρξει κρίση έλλειψης αγαθών όπως πχ. καυσίμων ή τροφίμων λόγω αδυναμίας των εταιρειών και των ελευθέρων επαγγελματιών να προβούνν σε καταθέσεις χρημάτων και πληρωμές προμηθευτών τους.