X

"Όχι" του Τουσκ στο νέο ελληνικό αίτημα για παράταση

Αρνητική η απαντητική επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί κατηγορεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τι του υποδεικνύει αν η Ελλάδα θέλει νέα βοήθεια απο τους εταίρους.

Ant1news

"Το αίτημα σας απορρίπτεται", όμως "μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα για νέα βοήθεια αφού λήξει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης", αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι "η πόρτα είναι ανοιχτή".

Πρόκειται για την επιστολή με την οποία ο Ντόναλτν Τουσκ απαντά στο νέο αίτημα του Πρωθυπουργού για ολιγοήμερη παράταση στο τρέχον πρόγραμμα, ώστε να γίνει υπό συνθήκες "ελευθερίας ρευστότητας" το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αίτημα το οποίο είχε υποβληθεί στους δανειστές το Σάββατο, όπως είχε ανακοινώσει στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός.   

Όπως τονίζει ο Ντόναλντ Τουσκο "η κυβέρνηση σας διέκοψε τις διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διάθεση για να δοθεί περαιτέρω παράταση", όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η Κυβέρνηση είχε ζητήσει την παράταση με στόχο την διατήρηση της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες απο τον ELA, καθώς απαραίτητος όρος για αυτήν είναι η παραμονή της χώρας σε πρόγραμμα στήριξης, το οποίο με τα ισχύονται αυτήν την στιγμή δεδομένα εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.