X

Νέα πρόταση από Γιούνκερ - Απορρίπτει η κυβέρνηση

Νέα πρόταση από Γιούνκερ για εξεύρεση λύσης με 4 όρους. Πώς "βλέπει" η κυβέρνηση την πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν. Τι λένε πηγές του Μαξίμου.

Ant1news

Τέσσερις όρους για επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης φαίνεται ότι έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική κυβέρνηση, με νέα πρότασή του που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών, να ζητήσει από τον κόσμο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, να ζητήσει έκτακτο Eurogroup πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και εν συνεχεία οι θεσμοί να αποδεχθούν μία αλλαγή στο κείμενό τους, ίσως για το ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η κυβέρνηση δεν θεωρεί επαρκή τη νέα αυτή πρόταση ώστε να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.  "Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, και εργάζεται για τη λύση", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει "Όχι".