X

Δείτε εδώ όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών για τους συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι 8 ταμειών έως και την Παρασκευή θα έχουν δικαίωμα να σηκώσουν μόνο 120 ευρώ. Ποια υποκαταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Ant1news

Στην ανακοίνωση των υποκαταστημάτων των τραπεζών που θα ανοίξουν από αύριο 1η Ιουλίου και για τρεις ημέρες, δηλαδή Τετάρτη με Παρασκευή, με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης χρημάτων απο τα ΑΤΜ.

Οι συνταξιούχοι από αύριο έως και την Παρασκευή, όποια ημέρα και αν πάνε στην τράπεζα τους, θα έχουν δικαίωμα να "σηκώσουν" από τα γκισέ μόνο 120 ευρώ.

Σε αυτήν την λύση κατέληξε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Όπως αποφασίστηκε, από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών,  οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το άνοιγμα αύριο 1000 υποκαταστημάτων των τραπεζών, για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι οκτώ ταμείων, αναφέρει ότι στα γκισέ των τραπεζών θα εξυπηρετούνται, με βάση τους περιορισμούς που απορρέουν από τον έλεγχο στην διακίνηση κεφαλαιών, οι συνταξιούχοι των εξής φορέων κοινωνικής ασφάλισης:

1) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουνίου.

2) ΤΑΠ-ΟΤΕ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από σήμερα το μεσημέρι, 30 Ιουνίου.

3) ΤΑΠ-ΔΕΗ, που οι λογαριασμοί θα πιστωθούν απόψε το βράδυ.

4) ΝΑΤ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς από χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου.

5) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που έχουν πιστωθεί από το βράδυ της 26ης Ιουνίου.

6) ΕΤΑΑ, που έχουν πιστωθεί από τις 26 Ιουνίου.

7) ΟΓΑ, που θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ, 30 Ιουνίου.

8) ΟΑΕΕ, που θα πιστωθούν αύριο, 1η Ιουλίου 2015, μετά τις 11.00 το πρωί.

Παράλληλα όπως υπογράμμιζαν στον www.ant1news.gr στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων που λαμβάνουν τη σύνταξη τους μέσω ΕΛΤΑ, θα την λαμβάνουν κανονικά από αύριο, 1η Ιουλίου 2015. Επιπλέον τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οι ταμειακές υπηρεσίες όλων των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά με μετρητά, με επιταγές ή μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία παρατάθηκε μέχρι 31 Ιουλίου 2015. 

Τα υποκαταστήματα των τραπεζών για τους συνταξιούχους

Τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας για τους συνταξιούχους

Τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς για τους συνταξιούχους 

Τα υποκαταστήματα της Eurobank

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα υποκαταστήματα της Eurobank για τους συνταξιούχους

Τα υποκαταστήματα της Alpha Bank















Δείτε εδώ ΟΛΑ τα υποκαταστήματα της Alpha Bank για τους συνταξιούχους 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα υποκαταστήματα της ATTICA BANK για τους συνταξιούχους

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα υποκαταστήματα των Συνεταιριστικών Τραπεζών για τους συνταξιούχους