X

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τη νέα ελληνική πρόταση. Προς νέο Eurogroup την Τετάρτη.

Ant1news

Σε εξέλιξη από τις 20:00 βρίσκεται η νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στην οποία θα εξεταστεί το αίτημα της Αθήνας για διετή συμφωνία, στην οποία θα προβλέπεται η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, αλλά θα υπάρχει και σαφής δέσμευση των δανειστών για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Την έκτακτη σύγκληση του Eurogroup για την  Ελλάδα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα μετά την αποστολή πρότασης της Αθήνας για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε τις προτάσεις της το απόγευμα, οι οποίες τώρα εξετάζονται, ανέφερε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς, σύμφωνα με το Reuters.

Την αισιοδοξία του για επίτευξη συμβιβασμού έστω και την ύστατη ώρα είχε εκφράσει νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά της η Κομισιόν είχε διαμηνύσει πως η πόρτα για μια συμφωνία με την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή. "Ωστόσο, ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.