X

Συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα

«Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής».

Ant1news


Με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» η συγκέντρωση στις 7.30 απόψε στο Σύνταγμα. Στο κάλεσμα, μέσω facebook, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως «Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.  Έφτασε η ώρα των μεγαλύτερων αγώνων.  Οι ευθύνες όλων μας για την διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας μας, είναι τεράστιες.  Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες».

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Πύρρος Δήμας.

Ανάμεσα σε εκείνους που καλούν, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα, είναι οι  Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου και Κωστής Χατζηδάκης. Το παρών στη συγκέντρωση αναμένεται να δώσει κι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Εν τω μεταξυ, φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή την εξαγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, συγκρότησαν την Επιτροπή του ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».