X

Bild: Ελληνικό αίτημα στο ΔΝΤ για καθυστέρηση της δόσης

Νέο αίτημα προς το ΔΝΤ προκειμένου να καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης που λήγει σήμερα, κατέθεσε η Ελλάδα, σύμφωνα με την Bild.

Ant1news

Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης του 1,6 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε αντί να μην πληρώσει τη δόση του 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, να ζητήσει απλώς μία αναβολή», γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε σχόλιο του Έβαλντ Νοβότνι, μέλους του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η Αθήνα δεν έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής τη δόση προς το ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ισοδυναμεί με χρεοκοπία, αλλά για καθυστέρηση της πληρωμής.

Η Ελλάδα εάν αποτύχει να αποπληρώσει τη δόση των 1,6 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, θα τεθεί σε «καθυστέρηση» (arrears), είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο ίδιος είχε πει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα ενημερώσει αμέσως την Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής.