X

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή μισθοδοσίας

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο δίνει όλες τις διευκρινίσεις τους τρόπους καταβολής μισθών.

Ant1news

Με την κατάθεση μετρητών και επιταγών ή και ηλεκτρονικά, χωρίς κανέναν περιορισμό, γίνονται οι καταβολές των μισθοδοσιών, από συγκεκριμένα υποκαταστήματα τραπεζών, σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας.

Το υπουργείο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι, δεν υπάρχει καμία αιτιολογία για τη μη καταβολή μισθοδοσίας, καθώς δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα καταβολής των μισθών χωρίς περιορισμούς ηλεκτρονικά ή με την κατάθεση μετρητών/επιταγών, μέσω συγκεκριμένων υποκαταστημάτων τραπεζών που θα υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, επισημαίνεται από το υπουργείο ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Έχει μάλιστα καταστεί σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας από εργοδότες, τα οποία με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Αναλυτικά, επισημαίνει ότι η επιβολή «αδειών» στους εργαζομένους –με ή χωρίς αποδοχές– καθώς και η «απεργία» επιχειρήσεων (lock out) είναι παράνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.