X

Ρωμανιάς: Υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα

Παραδέχεται ότι όσο περνά ο χρόνος τα προβλήματα αυξάνονται. Τι είπε ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Για έντονο πρόβλημα ρευστότητας έκανε λόγο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Ρωμανιάς, σχολιάζοντας τις ουρές που σχημάτισαν οι συνταξιούχοι για να πάρουν τα 120 ευρώ από το λογαριασμό τους.

«Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας το οποίο όσο περνάει ο χρόνος, γίνεται μεγαλύτερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι δύσκολές μέρες θα τελειώσουν την Δεύτερα πρόσθεσε ο κ. Ρωμανιάς συμπληρώνοντας ότι ο προγραμματισμός είναι να λάβουν οι συνταξιούχοι 120 ευρώ μέχρι την Παρασκευή.

Για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις συντάξεις καθώς αυτές καταβάλλονται ολόκληρες και μέσω ταχυδρομείου.

Για τον ΟΑΕΕ είπε ότι πιστώθηκε η μισή σύνταξη -λόγω έλλειψης ρευστότητας- για την οποία ισχύει επίσης το όριο των 120 ευρώ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM o κ. Ρωμανιάς  είπε ότι «έχει 6 δισ. στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ. Το Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ υπάρχει για να δίνεται η δυνατότητα στα ταμεία όταν έχουν ανάγκη να πληρώνουν τις συντάξεις τους. Αυτό το σύστημα, αυτές τις μέρες, δεν λειτούργησε. Ανωμαλίες του παρελθόντος, οι οποίες εκδηλώνονται σήμερα, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν. Γιατί δημιουργήθηκε το Κοινό Κεφάλαιο; Για να έχουν τη δυνατότητα τα ταμεία, αφού είναι δικά τους λεφτά, όταν χρειάζονται να τα χρησιμοποιούν να πληρώνουν τις συντάξεις. Δεν μπορεί η ΤτΕ να τα επενδύει και να μην έχει τη δυνατότητα να δίνει στα ταμεία τα δικά τους λεφτά. Διότι είναι μία ανωμαλία, η οποία συνεχίζεται επί πολλά χρόνια και η ΤτΕ κερδοσκοπεί επί των χρημάτων των ταμείων και όταν τα ταμεία έχουν ανάγκη, δεν έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν. Έχουν χρήματα και δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν».