X

Ουρές και οργή από τους συνταξιούχους

Πανζουρλισμός από τα ξημερώματα της Τετάρτης σε όλα τα υποκαταστήματα τραπεζών που άνοιξαν ειδικά για την καταβολή των συντάξεων.

Ant1news

Από τις 4:00 τα ξημερώματα άρχισαν να σχηματίζονται ουρές έξω από τα περίπου 1000 υποκαταστήματα τραπεζών που άνοιξαν σε όλη την επικράτεια, ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να κάνουν ανάληψη τα 120 ευρώ που ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ότι μπορούν να σηκώσουν.

Τα υποκαταστήματα που λειτουργούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή για το σκοπό αυτόν, έχουν ήδη ανακοινωθεί από το μεσημέρι της Τρίτης. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ανακοινώθηκε ότι οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετούνται από όλες τις τράπεζες, πλην της Τράπεζας Πειραιώς, κατά αλφαβητική σειρά. Οι ενδιαφερόμενοι, ωστόσο, δεν είχαν γνώση και πήγαν σωρηδόν στις τράπεζες, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές από τα ξημερώματα.

Μετά από σύγχυση που δημιούργησε η κυκλοφορία της πληροφορίας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται κατά σειρά προτεραιότητας, διευκρινίστηκε ότι όλες οι τράπεζες θα εξυπηρετούν κατά αλφαβητική σειρά εκτός της Πειραιώς και της Eurobank, που θα εξυπηρετούν κατά σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα, η Eurobank ανακοίνωσε ότι το ωράριο των καταστημάτων της τράπεζας θα παραταθεί όσο χρειάζεται για να εξυπηρετηθεί ο μέγιστος –κατά το δυνατόν- αριθμός συνταξιούχων, ενώ προχώρησε κι σε άλλες σημαντικές διευκρινίσεις. 

Δείτε εδώ αναλυτικά ποια υποκαταστήματα λειτουργούν για τους συνταξιούχους

Χάος έξω από τις τράπεζες

Τα περισσότερα από τα καταστήματα των τραπεζών άνοιξαν παρουσία αστυνομικών, ενώ τα νούμερα μοιράζονται έξω από την είσοδο, από το προσωπικό ασφαλείας. Έντονη ήταν και η παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, ελληνικών και διεθνών μέσων, κυρίως στην Αθήνα.

 

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη μάλιστα, ένας άνδρας λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να σπεύσει το ΕΚΑΒ, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

 

Πάτρα

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολούσαν τις τράπεζες και στην Πάτρα, όπου δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι λιποθυμίες. Μάλιστα σε ένα υποκατάστημα, ένας συνταξιούχος επιτέθηκε σε έναν υπάλληλο.

Κρήτη

Από τα ξημερώματα είχαν στηθεί στις ουρές και στην Κρήτη, όπου φυσικά δεν έλειψαν ανάλογα περιστατικά.

Ξάνθη