X

Ράλι στις αγορές μετά την είδηση για αποδοχή των όρων των Θεσμών

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το δημοσίευμα των Financial Times περί αποδοχής από την ελληνική κυβέρνηση των όρων των δανειστών.

Ant1news

Μεγάλα κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχεται τις απαιτήσεις των θεσμών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,75% στις 388 μονάδες, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άλμα 2,7%.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει ισχυρά κέρδη 2,2% στις 11.188,78 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 2,6% στις 4.914,04 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 1,5% στις 6.616,05 μονάδες.

Κέρδη και για τον ελβετικό SMI στο +0,9%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 2%, ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 1,7% και ο ιταλικός MIB καταγράφει άλμα 2,4%.

Σύμφωνα με επιστολή του πρωθυπουργού που έστειλε ο Πρωθυπουργός  αργά το βράδυ της Τρίτης μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στην Κριστίν Λαγκάρντ και στον Μάριο Ντράγκι και την οποία έχει στην κατοχή του ο Peter Spiegel των Financial Times, ο  Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών που έπεσαν στο τραπέζι το σαββατοκύριακο, με ελάχιστες αλλαγές.

Κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε δισέλιδη επιστολή  στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποδεχόμενος όλους τους όρους των πιστωτών  μαζί με το αίτημα για τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ύψους 29,1 δις ευρώ.