X

Διοικητής ΟΓΑ: Τον άλλο μήνα κάτι πρέπει να γίνει για τις συντάξεις

Oι πληρωμές εξελίσσονται κανονικά, ανέφερε ο Διοικητής του ΟΓΑ, αναφερόμενος στις συντάξεις αυτού του μήνα.

Ant1news



Καμπανάκι κινδύνου για την καταβολή των συντάξεων του επόμενου μήνα έκρουσε ο Διοικητής του ΟΓΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, μιλώντας στον "ΒΗΜΑ FM".

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μπακαλέξης ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα «σαφέστατα θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο, γιατί ο ΟΓΑ είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός, που το 80% τουλάχιστον, των δαπανών του, χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

«Σε αυτή τη σύνταξη το κράτος εκπλήρωσε την υποχρέωσή του στο ακέραιο» πρόσθεσε και αναφερόμενος στις συντάξεις αυτού του μήνα, είπε ότι «ήδη έχω μιλήσει με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, οι πληρωμές εξελίσσονται κανονικά. Τις τρεις, τέσσερις πρώτες ημέρες του μήνα, ολοκληρώνονται οι πληρωμές».

Όπως είπε, «οι συνταξιούχοι μας, θα πληρωθούν, όπως πληρώνονταν και τους προηγούμενους μήνες. Το 66% των συνταξιούχων μας πληρώνονται μέσω ΕΛΤΑ».

Σε ερώτηση για το αν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα λάβουν ολόκληρη τη σύνταξή τους, ανέφερε: «βεβαίως. Υπάρχει κι ένα 20% των συνταξιούχων μας, 150.000,  που πληρώνονται μέσω της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Σε αυτούς θα ισχύει ότι και για τους άλλους συνταξιούχους».

Τέλος, ερωτηθείς για το πόσα λεφτά το μήνα χρειάζονται για τις συντάξεις του ΟΓΑ, ο κ. Μπακαλέξης είπε ότι είναι «302-305 εκατ. ευρώ συνολικά».