X

Μπουτάρης: Επιμονή στο δημοψήφισμα είναι επιμονή για διχασμό

Η πιο γενναία πράξη που θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας, είναι να πει πως ακυρώνει το δημοψήφισμα, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ant1news

«Τραγικά ανήσυχος»  δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μποτάρης αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Όπως είπε μιλώντας στο BHMA FM «η επιμονή στο δημοψήφισμα , είναι μια επιμονή για διχασμό».

«Αυτή τη στιγμή»  πρόσθεσε, «δεν υπάρχει αντικείμενο δημοψηφίσματος, επομένως η πιο γενναία πράξη που θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας, για να εξυπηρετήσει και το συμφέρον της χώρας, είναι να πει “ακυρώνω το δημοψήφισμα”».

Για την επίσκεψη μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «πήραμε μια πρωτοβουλία για να του εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τον επερχόμενο, για να μην πω τον επελθόντα διχασμό. Και η αγωνία μας ήταν αυτή, ότι πρέπει να πιεστεί και να στηριχθεί  η κυβέρνηση, να πιεστεί και η Ε.Ε , να αλλάξει λίγο το κλίμα, για να μπορέσει να φτάσουμε σε ένα σημείο , στο οποίο θα είναι μια συμφωνία. Η όποια συμφωνία. Πρέπει να μας γίνουν τα παθήματα, μαθήματα, δεν μπορεί να περιλαμβάνει άλλη λιτότητα, δεν γίνεται. Η χώρα έχει φτάσει στο αμήν».

Ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε κατά μιας συμφωνίας η οποία να λέει «θα σας δώσουμε αυτά τα λεφτά κι εσείς θα κάνετε αυτά κι αυτά». «Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις. Από τότε πού άρχισε η κρίση , δεν κάναμε ουσιαστικά καμία μεταρρύθμιση. Η αγορά έχει πεθάνει . Για να σηκώσει κεφάλι η αγορά , θα περάσουν χρόνια, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη , η ζημιά έχει γίνει» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρτης γνωστοποίησε ότι πολλοί άλλοι δήμαρχοι συμμερίζονται τις απόψεις αυτές και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επισκεφθούν όλοι παζί τον πρωθυπουργό.