X

Έκτακτο δάνειο από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ

Χορηγείται έντοκο δάνειο ύψους 120 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Ant1news



Τη χορήγηση έντοκου δανείου ύψους έως 120 εκατ. ευρώ, από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ. 

Με κατεπείγουσα απόφασή τους, οι υπουργοί έδωσαν εντολή στα αρμόδια όργανα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να μεταφερθεί το ποσό σε λογαριασμό του ΟΑΕΕ το αργότερο έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Όπως τονίζεται, το δάνειο θα αποπληρωθεί από τον ΟΑΕΕ, εντόκως, στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, η δε διάρκεια του ορίζεται από 01/07/2015 έως 15/07/2015, ημερομηνία που προβλέπεται το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) να μεταφέρει στον ΟΑΕΕ το προβλεπόμενο ποσό των 115 εκατομμυρίων ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για το μήνα Ιούνιο 2015.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να παραταθεί η αποπληρωμή των δανείων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ προς: α) τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και β) τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου και τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων μέχρι 17.07.2015.