X

Αναβάλλεται η επίσκεψη Παυλόπουλου στο Βερολίνο

Το Ρόιτερς συνδέει την απόφαση του ΠτΔ,  να αναβάλλει το ταξίδι του, με πιθανή παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης εάν το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα είναι «Ναι».

Ant1news

Αναβάλλει την επίσκεψή του στην Γερμανία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Ιουλίου, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Γιόαχιμ Γκάουκ, ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του είχε απευθύνει να επισκεφθεί επισήμως το Βερολίνο, τον διαβεβαίωσε ότι εργάζεται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την αδιατάρακτη πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης.

Οι δύο Πρόεδροι έμειναν σύμφωνοι όπως η επίσκεψη, λόγω των τρεχουσών εξελίξεων στην Ελλάδα, αναβληθεί και πραγματοποιηθεί σε ευθετότερο χρόνο, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί διά της διπλωματικής οδού.

Ωστόσο , το πρακτορείο Ρόιτερς συνδέει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναβάλλει την επίσκεψή του στο Βερολίνο με πιθανή παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης εάν το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα είναι «Ναι».