X

Βαρουφάκης: Την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες

Προϋπόθεση η συμφωνία που "είναι σίγουρη", όπως δήλωσε. Τι είπε για τα ΑΤΜ της Βουλής και την πρόθεση του να παραιτηθεί αν επικρατήσει το "Ναι" στο δημοψήφισμα.

Ant1news

Την Τρίτη, δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα, θα ανοίξουν οι τράπεζες σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη βαρουφάκη.

Σε διάλογο που είχε με τους δημισογράφους ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος για το άνοιγμα των τραπζών την ερχόμενη Τρίτη. Ερωτηθείς για το αν οι τράπεζες θα ανοίξουν και χωρίς συμφωνία ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η συμφωνία είναι σίγουρη.

«Βέβαια είναι σίγουρη. Η Ευρώπη δεν ξέρει πιο είναι το συμφέρον της;» τόνισε ο υπουργός. 

Στην ερώτηση δημοσιογράφων για το αν ετοιμάζει ηρωική έξοδο, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Σε καμία περίπτωση».

Πάντως, το πρωί σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που η απάντηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι «ναι», προτίθεται να παραιτηθεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "αν επικρατήσει το ναι, δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ."

Το απόγευμα έξω απο το Υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε και για όσα είχε πει στο Bloomberg, ότι ακόμη δεν έχει "στηθεί στην ουρά" σε κάποιο ΑΤΜ, ενώ σχολίασε καυστικά και το γεγονός ότι τα ΑΤΜ που βρίσκοναι στην Βουλή ανατροφοδοτούνται διαρκώς και ήδη ως τώρα, όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών "έχει αδειάσει 4 φορές".

Δείτε την δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη: