X

Μηνύματα ενότητας από τον ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των αρχηγών των κομμάτων αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Στάθηκαν στην ανάγκη για ενότητα.

Ant1news

Το εκλογικό τους δικαίωμα για το κρίσιμο και ιστορικό δημοψήφισμα άσκησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας, στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας, από το εκλογικό τμήμα του Ψυχικού τονίζοντας ότι ο λαός καλείται να αποφασίσει «για το μέλλον του και για το μέλλον του τόπου».

«Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε με αρραγή ενότητα. Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας στις κρίσιμες στιγμές. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα. Προχωράμε λοιπόν, όλοι μαζί» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με τα διεθνή και εγχώρια μέσα επικεντρωμένα πάνω του ψήφισε ο Πρωθυπουργός σε εκλογικό κέντρο της Κυψέλης, από όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σημερινή διαδικασία, ενώ έστειλε και μηνύματα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

«Η Δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός «στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας».

«Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν την βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση ενός λαού να ζήσει, να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του» είπε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε, να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους».

«Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη» δήλωσε ο κ.Σαμαράς, από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόταν από τα δύο παιδιά του.


«Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού που τόσο απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία, για να εξυπηρετήσουν μόνο τα μικροκομματικά τους οφέλη, ότι δεν θα καρποφορήσει», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου και συμπλήρωσε ότι «την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Να δυναμώσουμε δηλαδή την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω σε αυτό ο Πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεση του».

«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία, με ετοιμότητα και εγρήγορση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις, είτε αυτές οδηγήσουν σε μία νέα συμφωνία-καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος, με χρεοκοπημένο το λαό μας», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λίγο αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Νέα Ιωνία.

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για μία νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Μην ξεχνάτε ότι σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία και η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίζουν εκείνοι και όχι αυτοί που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς και τα κράτη» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, η νέα γενιά, ενωμένοι ψηφίζουν σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία, αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που όλα αυτά τα χρόνια θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, εκτός Ευρωζώνης. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, από την Νέα Σμύρνη όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.