X

DW: Δύσκολη η διαχείριση της επόμενης ημέρας λένε οι Βρυξέλλες

Στην βελγική πρωτεύουσα ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα μέσα σε κλίμα δυσπιστίας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ant1news


Η διαχείριση της επόμενης ημέρας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους εταίρους, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι με το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, εκτιμούν στις Βρυξέλλες όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Την κατάσταση κάνει ακόμη πιο δύσκολη το γεγονός, κατά την DW, ότι οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών έχουν κλονίσει σοβαρά την εμπιστοσύνη, η οποία δεν αποκαθίσταται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, ο οποίος δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένος ενώ η όποια διαδικασία θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, εφόσον οι εταίροι αποφασίσουν να διασώσουν τη χώρα για τρίτη φορά, κάτι που δεν είναι αυτονόητο, αφού, από τις 30 Ιουνίου, δεν υπάρχει πρόγραμμα ούτε κάτι που να τους δεσμεύει.

Η απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες μέσω παρασκηνιακών διαβουλεύσεων στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Εάν είναι θετική τότε θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η πρόταση των θεσμών που απέρριψε η κυβέρνηση έχει αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη λήξη του προγράμματος στις 30 Ιουνίου, ενώ τίποτα δεν εγγυάται ότι η επόμενη θα είναι καλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας με το κλείσιμο των τραπεζών, καταλήγει η Deutsche Welle.