X

Συμφωνία μέσα σε 24 ώρες βλέπει με το «όχι» ο Βαρουφάκης

Αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές μέσα σε 24 ώρες εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι "όχι" εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο CNBC.

Ant1news

Ένα «όχι» στο δημοψήφισμα θα ανοίξει τον δρόμο για άμεση συμφωνία όπως εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το CNBC. 

 «Εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι “όχι”, η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές σε 24 ώρες», φέρεται να είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς για το πόσο σίγουρος αισθάνεται για το αποτέλεσμα, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως δεν χρειάζεται να νιώθει σίγουρος και ότι «αυτή η είναι η όμορφη δημοκρατία». «Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε λίγες ώρες για την απόφαση» πρόσθεσε. 

«Σε 24 ώρες θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία, είπα. Αλλά, τα τοξικά μας ΜΜΕ έσπευσαν να αναφέρουν ότι προέβλεψα μια συμφωνία εντός 24 ωρών. Τι να πει κανείς;», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στο Twitter.

 

Νωρίτερα, πλήθος δημοσιογράφων βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο του Παλαιού Φαλήρου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Υπουργός Οικονομικών.

«Η σημερινή μέρα είναι ιερή στιγμή, στιγμή ελπίδας για την Ευρώπη. Κοινό νόμισμα και δημοκρατία είναι δυνατό να συμβιώσουν και συμβιώνουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.