X

Μπροστά το «όχι» στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis

Δείτε πως διαμορφώνεται το ποσοστό για το «όχι» και το «ναι». Υπέρ ή κατά του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων;

Ant1news

Ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή μεταξύ του «ναι» και του «όχι», με μικρό προβάδισμα του «όχι» στο ιστορικό δημοψήφισμα, δείχνει τηλεφωνικό γκάλοπ της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1, σήμερα ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του τηλεφωνικού γκάλοπ της Metron Analysis το «Όχι» προηγείται με 49%, έναντι 46% του «Ναι».

Όπως φαίνεται και στο γράφημα παρακάτω τα ποσοστά για το «ναι» και το «όχι» από τις 28 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, είναι οριακά ενώ την Πέμπτη 2 Ιουλίου τα ποσοστά ήταν ακριβώς αντίθετα], δηλαδή, 49% υπέρ του «ναι» και 46% υπέρ του «όχι».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ωστόσο, στην ερώτηση αν είναι υπέρ του ευρώ ή κατά απαντά θετικά, δηλαδή τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ με ποσοστό 87%, ενώ να φύγουμε από το ευρώ θέλει, σύμφωνα με το γκάλοπ, το 9%, ενώ το 4% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ. 

 

Στην ερώτηση τι νομίζετε ότι θα επικρατήσει το ναι ή το όχι, το 51% των ερωτηθέντων απαντά πως θα επικρατήσει το «όχι» και το 37% ότι θα επικρατήσει το «ναι», ενώ το 12% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ. 

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι από αύριο θα είναι μια καλύτερη ή μια χειρότερη μέρα για την Ελλάδα;» το 39% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα είναι «καλύτερη», ενώ το 32% απαντά «χειρότερη». Το 12% λέει ότι αυτό εξαρτάται από το αποτέλεσμα, ενώ το 10% λέει ότι θα παραμείνει ίδια.

Σύμφωνα με την Metron Analysis, gια την επιλογή του δείγματος χρησιμοποιήθηκε απλή τυχαία δειγματοληψία από αρχείο τηλεφωνικών αριθμών και συμμετείχαν 2.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.