X

Η εκτίμηση της Metron Analysis για το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Πώς "διάβάζει" την σημερινή δημοσκόπηση ο Στράτος Φαναράς. Δείτε ποσοι τάχθηκαν υπέρ του ευρώ και πόσοι υπέρ της δραχμής.

Ant1news

Επικράτηση του "όχι" με ποσοστό που θα κυμαίνεται πέριξ του 52%, καθώς το εύρος στο οποίο κινείται η συγκεκριμένη επιλογή είναι 50%-54% στο σύνολο της χώρας, με το "ναι" να κλειδώνει γύρω στο 48%, με την απάντηση να πιάνει ποσοστό 46%-50% του εκλογικού σώματος, προκύπτει απο την πρώτω εκτίμηση του Στράτου Φαναρά, βάσει των ευρημάτων της σημερινής έρευνας της Metron Analysis. 

Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση που έκανε λίγο μετά τις 20:00 ο αναλυτής, μιλώντας στον τηλεοπτικό μαραθώνιο της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 για το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και το τοπίο που διαμορφώνεται για την επόμενη ημέρα, το "οχι" αναμένεται τελικώς να βρεθεί γύρω στο 54%, δηλαδή το ανώτερο σημείο του εύρους που εξ αρχής φαινόταν ότι θα κινηθεί, με το "ναι" στον αντίποδα να κινείται στο χαμηλότερο αντίστοιχο ποσοστό, ήτοι πέριξ του 46%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήχθη σήμερα σε δείγμα 2.000 ανθρώπων ανά την επικράτεια, διεξαγόταν "ντέρμπι" ως την τελευταία στιγμή μεταξύ του "ναι" και του "όχι", με προβάδισμα του "όχι".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γκάλοπ της Metron Analysis το "όχι" προηγείται με 49%, έναντι 46% του "ναι".

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του ευρώ και υπέρ της παραμονής της χώρας στο κοινό νόμισμα σε ποσοστό 87%, ενώ έξοδο απο το ευρώ και θέλει μόλις το 9%.

Δείτε εδώ όλα τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης για το ιστορικό δημοψήφισμα απο την Metron Analysis.