X

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group τη Δευτέρα

Eurogroup την Τρίτη, πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Επί τάπητος, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Ant1news

Μέσω τηλεδιάσκεψης αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως αύριο Δευτέρα το Euro Working Group προκειμένου να προετοιμάσουν ένα Eurogroup και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών.

Όπως έγινε άλλωστε γνωστό, αργά το βράδυ της Κυριακής, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν την Τρίτη, πριν τη Σύνοδο Κορυφής, για να συζητήσουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είχε αποφασιστεί να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. 

Νωρίτερα πάντως, ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Ρόιτερς είχε τονίσει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, καθώς μετά την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Ελλάδα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν έχουν τι να συζητήσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα αναμένεται και συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, ενώ το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.