X

Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ για την Ελλάδα

Ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας για να αξιολογήσουν τις συνέπειες από το δημοψήφισμα. Συνεδριάζει η ΕΚΤ και το EWG.

Ant1news

Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ έκλεισαν ήδη το ραντεβού τους για την Ελλάδα, το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γαλλική προεδρία.

Στην έκτακτη αυτή συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων αναμένεται να εξετασθεί η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά το δημοψήφισμα. Άλλωστε, η ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι μέρος της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

"Οι συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχουν ως θέμα την κοινή αποτίμηση της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και τη συνέχιση της στενής γαλλο-γερμανικής συνεργασίας για το θέμα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Φρανσουά Ολάντ συνεχίζει να ζητά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντός του, ενώ και ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του νωρίτερα τόνισε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες.

Η Δευτέρα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα καθώς και το EuroWorking Group συνεδριάζει εκτάκτως, προκειμένου να προετοιμάσει ένα Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το ΔΣ της ΕΚΤ συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή και θα αυξήσει το όριο παροχής ρευστότητας μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Στήριξης (ELA)) για τις ελληνικές τράπεζες.