X

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημοψηφίσματος

Η ακτινογραφία του δημοψηφίσματος, με τη ματιά της Metron Analysis. Συντριπτική η υπεροχή του “Όχι” στις ηλικίες 18-34 ετών.

Ant1news

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του δημοψηφίσματος, όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Απόλυτη ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών προκύπτει τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του “Ναι” όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του “Όχι”.

Στα ηλικιακά χαρακτηριστικά, παρατηρείται μία σαφέστατη προτίμηση των νέων υπέρ της απόρριψης της πρότασης των δανειστών. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 18-34 το “Όχι” συγκεντρώνει ποσοστό 67% έναντι 28% του “Ναι.” Πιο μοιρασμένες είναι οι προτιμήσεις στην ηλικιακή ομάδα 35-55 ετών, όπου “Όχι” λέει το 45% και “Ναι” το 49%. Οι ψηφοφόροι άνω των 55 ετών εκφράζει προτίμηση υπέρ του “Ναι”, σε ποσοστό 59%.

Δείτε επίσης τις διαφοροποιήσεις ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο, την κοινωνική ένταξη, την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του 2015, την παραμονή ή όχι στο ευρώ και την εκτίμηση για το αύριο.