X

Η Ντόρα ζήτησε την παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο, πριν το δημοψήφισμα. Τι λένε πηγές από τη Νέα Δημοκρατία για το τηλεφώνημα και την κίνηση Μπακογιάννη.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, με την κα Μπακογιάννη να ζητά από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά πως αν αυτή είναι το πρόβλημα είναι διατεθειμένη να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία και να παραιτηθεί και αυτή.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, που επιβεβαιώνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία, το τηλεφώνημα έγινε το Σάββατο. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι: "Αφήνουμε στην κρίση του καθενός μια τέτοια πράξη", κατηγορώντας έτσι έμμεσα την κα Μπακογιάννη για μικροκομματικά παιχνίδια.

Ωστόσο, την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά ζητά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωννίδης. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα να λάβει το μήνυμα και να αποχωρήσει δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης για το αποτέλέσμα του δημοψηφίσματος εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε ακόμη πως ενωμένοι όλοι οι Έλληνες να πετύχουμε μια συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης .