X

Στις 10 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύγκληση του Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για ανάγκη σχηματισμού ενιαίου μετώπου σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις.

Ant1news

Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λίγο πριν τις 9, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, για κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Τον  Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε λίγο μετά τις 00:30 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε ανακοινώσει στο τηλεοπτικό μήνυμά του για το δημοψήφισμα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, κάνοντας λόγο για την ανάγκη σχηματισμού ενός ενιαίου μετώπου σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε την ετυμηγορία του, με την υποδειγματική στάση των πολιτών δώσαμε παράδειγμα δημοκρατίας», ενώ σημείωσε ότι «προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ομοψυχία και την εθνική μας ενότητα και να σχηματίσουμε ένα ισχυρό και αρραγές εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία, προκειμένου να αναζητήσουμε λύσεις με τους εταίρους και να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι λογικές, ρεαλιστικές κι ότι είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε ρεαλιστική διαπραγμάτευση για το καλό της Ευρώπης, η οποία προχωρά μέσα από συμβιβασμούς».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «σήμερα ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, η οποία ερμηνεύεται μόνο με βάση τους όρους που διεξήχθη το δημοψήφισμα, ουδείς μπορεί να την παρερμηνεύσει εντός κι εκτός Ελλάδος», προσθέτοντας ότι «η ετυμηγορία αυτή σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την χώρα εντός της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε  ότι είναι κάτι που «θα βοηθήσει σημαντικά», ενώ είπε ότι θα επιδιώξει «η συντριπτική πλειοψηφία να στείλει προς τα έξω το ίδιο μήνυμα: ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης και της Ευρώπης».