X

Brexit ή Grexit δείχνουν τα στοιχήματα για φέτος

Τι δείχνουν οι αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων για το Grexit και το Brexit, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Ant1news



Η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη φέτος, αλλά η Βρετανία είναι τώρα πιο πιθανό να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, «δείχνουν» τη Δευτέρα οι στοιχηματικές αποδόσεις της Ladbrokes, μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι πιθανότητες να παραμείνει φέτος η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι πλέον 2 προς 5 (2/5), ενώ οι πιθανότητες για να αποχωρήσει από την ΕΕ η Βρετανία βρίσκονται στο 3 προς 1 (3/1) από 7 προς 2 (7/2) που ήταν, σύμφωνα με τη στοιχηματική εταιρεία.

Οι στοιχηματικές αγορές «βλέπουν» ότι η σύνθεση στην Ευρωζώνη θα παραμείνει ως έχει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ladbrokes, Alex Donohue, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Αντίθετα, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα στην Ελλάδα, έχει αυξήσει από σήμερα το πρωί την υποστήριξη για ένα Brexit στην βρετανική πολιτική σκηνή.

Στο σχετικό δημοσίευμα του Reuters, αναφέρεται ακόμη η παραίτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τονίζεται πως «αφαιρέθηκε» ένα σημαντικό εμπόδιο για μία τυχόν συμφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της.