X

Κρεμλίνο: Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Τι λέει το Κρεμλίνο για την επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ant1news



Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, στο οποίο επικράτησε άνετα το «όχι», συζήτησαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στη δήλωση του Κρεμλίνου για την επικοινωνία των δύο ηγετών δεν γίνεται καμία αναφορά για χρηματοδοτική ενίσχυση, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, Αχιλλέα Πατσούκα, συζητήθηκαν επίσης οι όροι των διεθνών πιστωτών προκειμένου να δοθεί η οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα, καθώς και ορισμένα θέματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε ακόμη στον Αλέξη Τσίπρα τη στήριξη του προς τον ελληνικό λαό προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν έγινε στο περιθώριο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ο Πρωθυπουργός είχε επίσης μπαράζ συνομιλιών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.