X

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Στο επίκεντρο της συζήτησης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η ελληνική κρίση. Τι συμφώνησαν Πούτιν και Λαγκάρντ.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Ρωσίας και ΔΝΤ, στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, στην Ελλάδα, σχετικά με τους όρους της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, από τους διεθνείς πιστωτές. Εκφράστηκε η ελπίδα, ότι η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, θα συνεχισθεί, λαμβάνοντας υπόψη, τα συμφέροντα όλων των πλευρών», αναφέρει το Κρεμλίνο.  

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου συζήτησαν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, στο οποίο επικράτησε άνετα το «όχι», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, Αχιλλέα Πατσούκα, συζητήθηκαν επίσης οι όροι των διεθνών πιστωτών προκειμένου να δοθεί η οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα, καθώς και ορισμένα θέματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. 

Σημειώνεται ακόμα ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε νωρίτερα πως «Το ΔΝΤ έχει λάβει υπόψη του το χθεσινό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την χώρα αν μας ζητηθεί».