X

Μπαράζ τηλεφωνημάτων του Πούτιν για την Ελλάδα

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Ρώσος Πρόεδρος επικοινώνησε και με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ant1news

Συνεχίστηκε το μπαράζ τηλεφωνημάτων του Ρώσου προέδρου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας, μισή περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με το Γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος και τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στην ευρωζώνη. Θυμίζουμε πως για το ελληνικό ζήτημα είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ενδεικτικό της ανησυχίας της Μόσχας είναι πως για  πρώτη φορά ίσως στην προεδρική θητεία του Βλαντίμιρ Πούτιν, που με δική του πρωτοβουλία συνομιλεί με Ευρωπαίους για ζήτημα που δεν αφορά άμεσα τη Ρωσία, αλλά μια χώρα της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση του TASS, για το αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συνεχίσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με άλλους ξένους ηγέτες, όπως είναι ο Μπάρακ Ομπάμα και η Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία, συμπληρώνοντας πως αυτές οι αναγκαίες τηλεφωνικές επικοινωνίες συμφωνούνται "στη στιγμή".