X

Ντάισελμπλουμ: Αύριο περιμένουμε τις νέες προτάσεις της Ελλάδας

Νέο αίτημα για χρηματοδοτική βοήθεια από τον ESM θα καταθέσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup. Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο.

Ant1news

Νέο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ αύριο θα εξεταστεί η νέα επιστολή που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση. Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να συζητηθεί το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα.

«Αν υπάρξει επιπλέον υποστήριξη από τον ESM  θα υπάρξει ένα βραχυρπόθεσμο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Ντάισλμπλουμ. 

«Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Το ξέρουμε εμείς και οι συνάδελφοι γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα όσο μιλάμε», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ. 

Το Eurogroup περιμένει νέα ελληνική επιστολή με ξεκάθαρες προτάσεις, υπογράμμισε. «Θέλω να πιστεύω ότι οι Έλληνες αύριο θα μας στείλουν τη νέα επιστολή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε». 

Ερωτηθείς σχετικά με τη ρευστότητα στην Ελλάδα και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, είπε ότι εμείς δεν θα δώσουμε ποτέ ένα σινιάλο προς την ΕΚΤ, γιατί είναι ανεξάρτητη, εκείνη σταθμίζει και εκείνη κινείται

«Θέλω να ελπίζω ότι αύριο το πρωί θα μας έχουν στείλει οι Έλληνες τη νέα πρόταση, τη νέα αίτηση και από κει και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και έτσι θα μπορέσουμε τουλάχιστον να αρχίσουμε επίσημα με τη διαδικασία, όπως και οφείλουμε», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Αθήνα αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα χρηματοδότησης προς το ESM "εντός των επόμενων ωρών".