X

Νέα Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή για την Ελλάδα

Παρόντες οι ηγέτες και των 28 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αισιόδοξος για λύση στο ελληνικό ζήτημα ο Ματέο Ρέντσι.

Ant1news

Σε λύση για συμφωνία «γέφυρα» διάρκειας 3 έως 4 μηνών που θα οδηγεί σε τρίτο πρόγραμμα στήριξης μακράς διάρκειας για την Ελλάδα φαίνεται να συγκλίνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ την Κυριακή αναμένεται Σύνοδος Κορυφής των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Μάλιστα, η Ελλάδα υποβάλει αίτημα για πρόγραμμα στήριξης από τον ESM και το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στο Eurogroup της Τετάρτης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ως την Πέμπτη περιμένουμε τη νέα ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση με σαφή και προσδιορισμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.  

"Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η τελευταία Σύνοδος για την Ελλάδα και ότι την Κυριακή θα έχουμε happy end", τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Όπως είπε θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή Σύνοδος Κορυφής όπου θα συμμετέχουν και οι 28 χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Ρέντσι τόνισε ότι είναι σημαντικό να περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνική κυβέρνησης. Ωστόσο, σημείωσε ότι πρέπει να επενδύσουμε σε ένα νέο όραμα για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι υπάρχει αλληλεξάρτηση στα δύο προβλήματα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το έλλειμμα οράματος, επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός.  Σημείωσε, ωστόσο, πως ενδεχομένως να υπάρχει λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας την Κυριακή.