X

Σήμερα η νέα ΠΝΠ για τη λειτουργία των τραπεζών

Βαρόμετρο οι αναμενόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ για τον ELA. Σύσκεψη οικονομικού επιτελείου με τραπεζίτες. Τι θα γίνει με τα όρια αναλήψεων, πότε θα ξανανοίξουν οι τράπεζες.

Ant1news

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών, με αντικείμενο την έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα καθορίζει τον τρόπο της λειτουργίας των τραπεζών από αύριο Πέμπτη  09/07.

Η αρχική ΠΝΠ που είχε κηρύξει τραπεζική αργία ως την περασμένη Τρίτη – η οποία παρατάθηκε για 2 μέρες- προέβλεπε και τις υπηρεσίες που μπορούσαν να προσφέρουν στους πολίτες τα υποκαταστήματα που παραμένουν ανοιχτά καθώς και το όριο αναλήψεων.

Όλα αυτά καθώς και άλλα ζητήματα, όπως το τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα κι εδώ και δέκα μέρες έχουν λάβει μόνο 120 ευρώ από τα γκισέ και άλλα προβλήματα  που ανέκυψαν τις προηγούμενες μέρες θα συζητηθούν και θα προβλεφθούν στη νέα ΠΝΠ.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει βέβαια και η στάση της ΕΚΤ, η οποία προς το παρόν κρατά στάση αναμονής, αλλά υπάρχει αισιοδοξία μετά και τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ  η οποία υποστήριξε ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, οι ελληνικές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα.