X

Βίσκο: Η ΕΚΤ θα κάνει τα πάντα για να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ μιλά για τις συνέπειες που θα έχει η ελληνική κρίση στην νομισματική ένωση.

Ant1news

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να περιορίσει τις νομισματικές, δημοσιονομικές και οικονομικές συνέπειες από την κρίση στην Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ανέφερε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Ινιάτσιο Βίσκο.

Ο κ. Βίσκο σημείωσε ότι οι άμεσες οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις στην Ευρωζώνη από την κρίση στην Ελλάδα αναμένεται να είναι μέτριες, θα είναι όμως πιο σοβαρές αν οι αγορές φοβηθούν ότι οι συνέπειες θα είναι ανεπανόρθωτες. 

"Οι άμεσες επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης για την πορεία των εμπορικών και χρηματοοικονομικών δεσμών, αναμένεται να είναι περιορισμένες για την Ιταλία και την περιοχή ακόμα και στα χειρότερα σενάρια", εκτίμησε ο Visco. "Η κρίση, ωστόσο, θα έχει πιο σοβαρές επιπτώσεις αν αναζωπυρώσει στους επενδυτές το φόβο ότι το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο".

"Η διακοπή των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, είχαν στο σύνολο τους περιορισμένες συνέπειες μέχρι τώρα στις χρηματοοικονομικές αγορές της Ευρωζώνης", δήλωσε ο Visco.