X

Κλειστές έως και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Διατηρoύνται και τα όρια αναλήψεων των 60 και 120 ευρώ από ΑΤΜ και γκισέ, αντιστοίχως. "Τα χρήματα στα ΑΤΜ επαρκούν έως το βράδυ της Δευτέρας", δήλωσε η Λ. Κατσέλη.

Ant1news


Κλειστές έως και την προσεχή Δευτέρα θα παραμείνουν οι τράπεζες, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. 

Αμετάβλητα παραμένουν και τα όρια αναλήψεων των 60 και 120 ευρώ από τα ΑΤΜ και τα γκισέ των τραπεζών, αντιστοίχως. 

Οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα αποκτήσουν από αύριο τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ανάληψη 120 ευρώ από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, για δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησαν τα capital controls.

Οι δικαιούχους επιδομάτων ΟΑΕΔ θα λάβουν την δεύτερη δόση των 120 ευρώ, μόνο από τα υποκαταστήματα της Εθνικής. Από την Εθνική Τράπεζα θα μπορούν επίσης να «σηκώσουν» 120 ευρώ όσοι λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού.

«Τα χρήματα στα ATM επαρκούν έως το βράδυ της Δευτέρας»

Έως την Δευτέρα το βράδυ θα υπάρχει επάρκεια χρημάτων στα ATM των τραπεζών, δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η κατάσταση σταδιακά θα ομαλοποιηθεί, πρόσθεσε η κ. Κατσέλη, θέτοντας, πάντως, ως προϋπόθεση την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. Ως προς την ασφάλεια των καταθέσεων, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε θα υπάρξει στο μέλλον.

Η ΕΚΤ, εν τω μεταξύ, άφησε αμετάβλητο το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Το όριο θα επανεξεταστεί μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των "28" την Κυριακή.