X

Μεϊμαράκης: Ανάγκη να υπάρξει συμφωνία

Ποιό μήνυμα έστειλε στους εταίρους. Άφησε αιχμές για έλλειψη θεσμικής ενημέρωσης, συναντώντας τον ΠτΔ, τον οποίο στις 18:00 θα δει η Φώφη Γεννηματά.

Ant1news


«Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη, ώστε να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μεϊμαράκης στις δηλώσεις του άφησε αιχμές για έλλειψη θεσμικής ενημέρωσης λέγοντας ότι ήρθε να ενημερωθεί από τον Προέδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό.

"Ζητάμε ενημέρωση πάντα μέσα στο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο υπάρχει. Και επιβάλλεται κιόλας να ζητάμε και να έχουμε την ενημέρωση. Αν την ενημέρωση θεσμικά μας την είχε κάνει ο κ. Πρωθυπουργός, θα την κάναμε με τον κ. Πρωθυπουργό" δήλωσε.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα συναντήσει στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε χθες και σήμερα τηλεφωνικές επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ζήτησε να γίνει μία ενημέρωση υπό την Προεδρία του ή όλων των αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό.

«Αυτά τα ζητήματα δεν είναι ζητήματα που μπορούν να συζητούνται προσωπικά μεταξύ δύο ανθρώπων ούτε είναι θέματα κοινωνικών σχέσεων» πρόσθεσε .

«Θα έπρεπε η ενημέρωση να ήταν κοινή. Είναι θέμα θεσμικό» πρόσθεσε και αναρωτήθηκε γιατί ο Πρωθυπουργός επέλεξε την κατά μόνας ενημέρωση η οποία δεν υπηρετεί και κανέναν θεσμικό θεσμό. «Κατανοώ βέβαια και τις δύσκολες ώρες που κι αυτός περνά» συμπλήρωσε.

«Ζήτησα  να ενημερωθώ από εσάς και να επαναλάβω την πρόθεση της ΝΔ ότι θέλουμε μία συμφωνία, για να μπορεί η Ελλάδα να είναι στο ευρώ» υπογράμμισε.

«Θέλω να εκπέμψω  ένα μήνυμα προς τους εταίρους μας ότι δεν μπορούν κι αυτοί να είναι τόσο σκληροί , πρέπει να κατανοήσουν ότι πάνω από το 80-85 % του ελληνικού λαού θέλει την παραμονή στο ευρώ, και γι αυτό ακριβώς κι αυτοί πρέπει να το κατανοήσουν».

Σημείωσε ότι η ΝΔ στηρίζει την πρόταση του Πρωθυπουργού που είπε ότι αν πάρει ένα βροντερό ΟΧΙ θα πει ένα μεγάλο ΝΑΙ.

«Πρέπει να πει το μεγάλο Ναι για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε ότι στη Βουλή η συμφωνία θα έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της ΝΔ τόνισε ότι αυτήν την κρίσιμη ώρα είναι σημαντικό που ο ίδιος είναι στη θέση αυτή.

Για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είπε ότι έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο και είναι σημαντικό ότι «βρεθήκαμε όλοι ενωμένοι και για να πούμε ότι δεν υπάρχει όχι μόνο πρόθεση ρήξης, αλλά ούτε σκέψη».