X

Σχεδιάζεται διπλό δάνειο 80 δις για την Ελλάδα

Λεπτομέρειες για το σχέδιο των δανειστών της χώρας μας αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σε τι αφορά το πρώτο και δεύτερο μέρος του δανείου.

Ant1news

Την παροχή ενός διπλού δανείου προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους έως και 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζουν οι δανειστές της χώρας μαζί με το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το πρώτο μέρος του δανείου θα έχει τη μορφή ενός προγράμματος – γέφυρα.

Εν ολίγοι, θα αφορά την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών της χώρας, ενώ το δεύτερο μέρος του δανείου θα αφορά τις μακροπρόθεσμες ανάγκες.

Μεταξύ των χρημάτων που θα δοθούν στην Ελλάδα, αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την αγορά των ελληνικών ομολόγων.

Την Τρίτη, το πρακτορείο ANSA έκανε λόγο για παροχή δανείου - γέφυρα, ύψους 7 δις ευρώ, το οποίο αναμένεται να ζητήσει ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ο Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε αυτήν την κίνηση προς τις Βρυξέλλες προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία και να αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες, όπως και την αποπληρωμή δανείων.