X

Iskra: Λέσχη «εκβιαστών», φτωχοποίησης και καταλήστευσης χωρών η Ευρωζώνη

Οι υποχωρήσεις ανοίγουν την όρεξη των εκβιαστών της ΕΕ, αναφέρεται στο άρθρο του Iskra.gr. Τι γράφει για Λαφαζάνη και Στρατούλη.

Ant1news

«Λέσχη “εκβιαστών", φτωχοποίησης και καταλήστευσης χωρών», χαρακτηρίζει την Ευρωζώνη, άρθρο που έχει αναρτηθεί στο iska.gr, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας στο ΣΥΡΙΖΑ, του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο συντάκτης του άρθρου εξαπολύει επίθεση στα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί ότι εμφανίζουν ως «πληροφορίες» την επιθυμία τους να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, ενώ αναφέρει ότι «παροτρύνουν εμμέσως πλην σαφώς στην αποπομπή Λαφαζάνη και Στρατούλη από την κυβέρνηση».

«Έγκυροι παρατηρητές κάνουν λόγο ότι οι περισσότεροι υπουργοί οικονομικών ζητάνε ακόμα περισσότερα μέτρα (!) από την κυβέρνηση και εχέγγυα αξιοπιστίας (!) για την εφαρμογή τους», αναφέρεται στο άρθρο.

Επίσης, επισημαίνεται πως «γίνεται σαφές ότι για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ αλλά και τα δεσπόζοντα μεγάλα συμφέροντα στην χώρα η ενδεχόμενη έγκριση νέου μνημονιακού πακέτου από τις Βρυξέλλες συνδέεται πιθανότατα με πολιτικές εξελίξεις στη χώρα».

Ακολούθως το κείμενο συνεχίζεται με αναφορά στα ρεπορτάζ διάφορων ΜΜΕ για τις εξελίξεις.