X

Bild: Το ΔΝΤ ζητεί κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα

«Δεν εμπιστευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ», φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ στην γερμανική εφημερίδα Bild. Τι απάντησε ο Εκπρόσωπος του Ταμείου για το δημοσίευμα.

Ant1news


Να ξαναβάλει στο παιχνίδι κυβέρνηση τεχνοκρατών, όπως το 2011, επιθυμεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μεταδίδει, on line,  η γερμανική εφημερίδα Bild.

Γράφει ότι «το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να "μπει" χρηματοδοτικά στο νέο πακέτο». Το Ταμείο θέλει  εγγυήσεις ότι οι εξαγγελθείσεις μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στην πράξη.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ φέρεται να είπε στην εφημερίδα: «Δεν εμπιστευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιώνει, επίσης, «να συμφωνήσουν όλα τα ελληνικά κόμματα στις προτάσεις για τη λιτότητα» εκτιμώντας ότι «η πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να εξαφανίζεται σιγά-σιγά».

Διαψεύδει το Ταμείο

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αφού επεσήμανε ότι "βασίζεται σε πληροφορίες ανώνυμου αξιωματούχου", δήλωσε ότι είναι απολύτως ψευδές και ανυπόστατο, ωστόσο ερωτηθείς για την στάση της Κριστίν Λαγκάρντ και εν γένει του ΔΝΤ στην διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, κρατώντας "κλειστά χαρτιά" δεδομένου ότι οι σκληρές διαβουλεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.