X

#ThisIsACoup: Ολόκληρος ο πλανήτης στο πλευρό της Ελλάδας!

«Αυτό είναι πραξικόπημα», είναι το hastag που έγινε παγκόσμιο trend στο Twitter με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο να συμπαρίσταται στη χώρα μας.

Ant1news

Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης υπέρ της χώρας μας σε ολόκληρο τον πλανήτη με εκατομμύρια ανθρώπους να δυσφορούν για τη στάση της Γερμανίας και των «δορυφόρων» της, οι οποίοι προσπαθούν να «στραγγαλίσουν» την Ελλάδα με τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το hastag, #ThisIsACoup, έγινε παγκόσμιο trend με εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε δεύτερο trend σε όλο τον κόσμο και είναι ζήτημα ωρών να εκθρονίσει το #Wimbledon από την κορυφή της σχετικής λίστας.

Το hashtag #ThisIsACoup (Είναι Πραξικόπημα) είναι πρώτο σε Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, ενώ στην Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση από το #TsiprasLeaveEUsummit.

Βρίσκεται επίσης στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην Ισπανία, την Αυστρία και το Βέλγιο και στην τρίτη στην Ιταλία.

Η μετάφραση του hastag είναι, «Αυτό είναι πραξικόπημα» και ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ακόμα και το γνωστό για τη στάση του, γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, χαρακτήρισε τα προαπαιτούμενα μέτρα του Eurogroup, ως  «λίστα με φρικαλεότητες».