X

Αντιδρά η ΔΕΗ στην πώληση του ΑΔΜΗΕ

Τι λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ποιες εναλλακτικές προτείνει.

Ant1news

Της Φαίης Χρυσοχόου

«Είμαστε αντίθετοι στην πώληση του ΑΔΜΗΕ. Είναι ασύμφορο να αποστερηθεί η ΔΕΗ ενός τόσο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου για εντελώς πρόσκαιρο και ευκαιριακό τίμημα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ στη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης εκφράζοντας την αντίθεση του.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μπορούν  να διαμορφωθούν μοντέλα που να ακολουθούν τις ευρωπαϊκές πρακτικές αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μελετηθεί το ενδεχόμενο εφαρμογής ισοδύναμων μέτρων έναντι της ιδιωτικοποίησης.

Κατά την ομιλία του εξέφρασε επίσης το ερώτημα αν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους θα διατηρηθεί η έκπτωση 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια (υψηλής τάσης) και συνέστησε προσοχή στην εφαρμογή του μοντέλου των δημοπρασιών "φθηνής" ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες της ΔΕΗ ως προς τις επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Βασική προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ΔΕΗ είναι η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των πελατών»,  είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όσους επιλέγουν συνειδητά να μην πληρώνουν αλλά και τους ΟΤΑ να είναι συνεπεις γαιτι η Δεη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. 

Ο κ. Παναγιωτάκης επανέλαβε ότι η ΔΕΗ εγγυάται τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια και την ομαλή λειτουργία τόσο των μονάδων όσο και του δικτύου, παρά τα πρόσκαιρα προβλήματα. 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε την αντίθεσή του για την ιδιωτικοποίησε της ΑΔΜΗΕ, ζήτησε την  άμεση εφαρμογή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπεγράφη το Μάρτιο και παραμένει ανενεργή και πρότεινε  μέρος της δαπάνης για τα τροφεία των εργαζομένων που θεσπίστηκαν  να μη καταβληθεί αναδρομικά στους εργαζόμενους αλλά να παραχωρηθεί στο κράτος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.