X

Ντάισελμπλουμ: Ψάχνουμε λύση για τη χρηματοδότηση-γέφυρα

Δεν ελήφθησαν αποφάσεις για την χρηματοδότηση-γέφυρα. Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Πέμπτη αν περάσουν την Τετάρτη τα μέτρα από την ελληνική Βουλή.

Ant1news



Λύση για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας αναζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αποφάσεις.

Συζητήσαμε τις πιθανότητες μιας συμφωνίας για χρηματοδότηση-γέφυρα, σημείωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επανεξελέγη σήμερα στην Προεδρία της Ευρωομάδας, σημειώνοντας πως το ζήτημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και πως θα τεθεί ξανά την Τρίτη στο Euro Working Group.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, η συζήτηση για την Ελλάδα ήταν σύντομη στο Eurogroup και δεν ελήφθησαν αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο ίδιος σημείωσε ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη η Ελλάδα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή τα μέτρα για τα οποία έχει συμφωνήσει και πως εφόσον αυτό συμβεί, τότε θα ακολουθήσει μία τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον Ολλανδό υπουργό οικονομικών, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παροχή δανείου στην Ελλάδα από τον ESM.

Από πλευράς του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, επισήμανε ότι εξετάστηκαν οι επιλογές για την Ελλάδα και την χρηματοδότηση-γέφυρα, όμως σημείωσε με τη σειρά του ότι δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Όλες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί και σημείωσε ότι το Eurogroup αποφάσισε να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί το ζήτημα και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της "το συντομότερο δυνατόν".